'اسحاق صلاحی' روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درخصوص حضور این افراد در ایران و بازدید آنها از كتابخانه ملی افزود: این میهمانان با هدف شركت در نمایشگاه بین المللی قرآن به ایران سفر كرده اند، گفته های آنان نشان می دهد كه آنچه را كه در مورد جمهوری اسلامی دیده یا در مورد آن تبلیغ شده، متفاوت است.
وی گفت: برای میهمانانی كه حتی به كشورهای اروپایی نیز سفر كرده اند، توانمندی های موجود، منابع و تجهیزات كتابخانه ملی و نحوه ارائه خدمات شگفت انگیز بود. به گفته آنها این نكات نشان از توجه جمهوری اسلامی به مباحث فرهنگی دارد.
صلاحی ادامه داد: این افراد سفیرانی آگاه و منصف برای نشان دادن واقعیات موجود در جمهوری اسلامی ایران در كشورهای خود و در جهت مقابله با تبلیغات منفی دشمنان در مورد ایران خواهند بود.
وی در مورد آنكه چرا از كشورهای اروپایی برای حضور در این نمایشگاه و رویدادهای مشابه دعوت نمی شود، گفت: مسووولان فرهنگی كشورهای اروپایی دیدارهایی از كتابخانه ملی داشته اند اما آنها یا توانایی های ما را باور ندارند و یا نمی خواهند باور كنند.
وی برپایی نمایشگاه های مشترك را موثرترین راه برای معرفی بیش از پیش این ظرفیت ها عنوان كرد و گفت: با كمك سفارتخانه ها، رایزنان و كتابخانه ملی می توان در معرفی فرهنگ ایران بیش از پیش اقدام كرد.
صلاحی از برپایی همایش مشترك علمی بین ایران و هند در كتابخانه رامپور در آینده نزدیك خبر داد و گفت: با برپایی چنین برنامه هایی می توان فرهنگ كشور را حتی به كشورهای اروپایی برد اما اولویت فعلی، كشورهای اسلامی و نیز همجواری كشورهای است كه با ما تاریخ مشترك دارند.
طی هفته گذشته میهمانانی از بنگلادش، پاكستان، هندوستان، سوریه، تركیه، فیلیپین، لبنان و تاتارستان كه برای شركت در نمایشگاه بین المللی قرآن كریم به تهران سفر كرده بودند، ضمن بازدید از بخش های مختلف كتابخانه ملی در نشستی با اسحاق صلاحی رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی به گفت وگو پرداختند.
فراهنگ ** 1630 ** 1071