بررسی روزنامه های صبح شنبه ۳۱ تیرماه
نوشته شده توسط : iyem

روزنامه های امروز بیشتر به تحولات سوریه توجه نشان داده اند.

روزنامه کیهان در عنوان اصلی خود از قول نماینده روسیه در شورای امنیت نوشته است «فشار آمریکا به سوریه برای انتقام از ایران است» و روزنامه تهران امروز در عنوان اصلی نوشته است «وتوی روسیه و چین بر قطعنامه غربی‌ها».

روزنامه شرق در تیتر اول خود نوشته «سخنگوی شورای نگهبان:مجلس می‌تواند اجرای انتخابات را به نهاد دیگری بدهد».

به این وعده جدید احمدی نژاد توجه کرده است که «درآمد نفت را باید به روز بین مردم تقسیم کنیم » و روزنامه آرمان روابط عمومی در عنوان اصلی نوشته است «احمدی‌نژاد:حقوق‌ها افزایش یابد».

روزنامه ابتکار عنوان اول خود را به ماه رمضان اختصاص داده است «توصیه‌های رمضانی برای فضای سیاسی».

دستور العمل برای جلوگیری از سقوط یک رژیم

روزنامه کیهان یادداشتی دارد با عنوان نوبت تهاجم دمشق. سعد الله زارعی می نویسد «پاکسازی ۲۴ ساعته المحله هم نشان داد ارتش سوریه علیرغم آنکه در یک بحران ۱۶ ماهه درگیر بوده است کاملا برای ورود به چنین معادله ای آمادگی دارد. تبدیل فضای امنیتی به فضای نظامی قطعا برای رژیم صهیونیستی و ترکیه مخاطره آمیز است چرا که به معنای آغاز یک جنگ سوری اسرائیلی است. که البته در مقیاس بزرگتر به معنای جنگ مشترک سوریه، ایران، حزب الله و... علیه رژیم صهیونیستی است این درگیری می تواند بصورت جنگی تمام عیار و با زمان نامحدود اتفاق بیفتد و می تواند بصورت جنگی محدود و توام با آزادسازی بخش هایی از سرزمین های تحت اشغال سوریه جلوه گر شود در هر صورت ورود سوریه به درگیری نظامی- تمام عیار یا محدود- قطعا فضا را تغییر می دهد.»

سرمقاله نویس کیهان می نویسد «پرواضح است که اسرائیل در شرایط فعلی به هیچ وجه آمادگی برای درگیری نظامی ندارد بنابراین برای آن در شرایط فعلی بدترین حالت این است که بین سوریه و اسرائیل یک درگیری روی دهد این درگیری فضای منطقه را همزمان علیه رژیم صهیونیستی، ترکیه، عربستان، قطر و بطور کلی جبهه آمریکایی- اسرائیلی بسیج می کند و بر انسجام جبهه مقاومت و عملیاتی شدن آن منجر می شود.»

آشتی ملی به سبک روسی

روزنامه تهران امروز یادداشتی دارد با عنوان نقابل راهبرد ها از حسین روی وران.
آقای روی وران می نویسد «برای سومین بار کشورهای غربی تلاش کردند تا در شورای امنیت قطعنامه ای را تحت فصل ۷ شورای امنیت به تصویب برسانند. در مقابل این برای سومین‌بار بود که روسیه و چین این پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی غرب را وتو می‌کردند و اجازه نداده‌اند که پیش‌نویس جدیدی تحت فصل هفت تصویب شود. غربی‌ها در حال حاضر تلاش دارند تا از طریق راهبرد براندازی به اهداف خود در سوریه برسند. آنها بودجه های کلانی را به تصویب رسانده‌اند».

یادداشت نویس تهران امروز در نهایت می نویسد «آنچه به چشم می خورد تلاش غرب برای سرنگونی سوریه به هر قیمتی حتی خون مردم است. حال آنکه روسها و حتی چینی‌ها با این شیوه غربی‌ها مخالف‌اند و این رفتار غرب را، آنگونه که نماینده چین گفته، گستاخانه و به‌دور از منطق می دانند لذا آنچه در سوریه می گذرد جدال است میان دو راهبرد براندازی و راهبرد رفرم. یعنی غرب می‌کوشد تا براندازی اسد را محقق کند حال آنکه روسها درصدد آشتی ملی اند.»

باز هم اصلاحات باز هم انتخابات

روزنامه ابتکار یادداشتی دارد با عنوان دورنمای ریاست جمهوری یازدهم که محمدعلی وکیلی نوشته است.

آقای وکیلی می نویسد «اکنون به‌رغم تشتت و چندپارگی در درون گفتمان اصولگرایان، پیش‌بینی اینست که در صورت حضور نامزدی از جناح اصلاح‌طلب، انتخابات باز هم دوقطبی خواهد شد.»
روزنامه ابتکار همچنین می نویسد «در شرایط کنونی، اگر می‌خواهیم از یک انتخابات شخص‌محور به رقابتی برنامه‌محور برسیم، این نقش متوجه صداوسیما و نخبگان جامعه است که نامزدها و گروه‌های فعال را وادار سازند بیش از آنکه به حرفهای سلبی و شعاری روی بیاورند، برنامه‌ای مدون با قابلیت ارزشیابی از خود ارائه نمایند و شورای محترم نگهبان نیز می‌تواند یکی از شاخص‌های مهم در احراز صلاحیت‌ها را”داشتن برنامه مدون در اداره کشور” قرار دهد.»

اقتصاد و فیل در تاریکی

روزنامه جهان صنعت یادداشتی دارد با عنوان «دست مالیدن به فیل اقتصاد» از حمید تهرانی.

آقای تهرانی می نویسد «در مجموعه نابسامانی‌هایی که در زمینه اقتصادی وجود دارد موضوع تورم و کاهش قدرت خرید عمومی بیش از همه شهروندان را آزار می‌دهد. در مقابل این مانع سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان کشور تمهید اندیشیده‌اند که منابعی در قالب یارانه به جامعه تزریق شود، اما تزریق این منابع خود مشکلی جدید پدید می‌آورد چنانکه بعد از هشدار کارشناسان درباره اینکه تزریق مستقیم پول به شهروندان باعث رواج تن‌پروری و تنبلی می‌شود اکنون حتی چهره‌ای مانند علی لاریجانی نیز نسبت به بروز این پدیده هشدار می‌دهد و از مردم می‌خواهد تا در یافت یارانه بر فعالیت تولیدیشان تاثیرگذار نشود.»

نصایحدینیبرایرهبران دینی

روزنامه اعتماد یادداشتی دارد با عنوان معنویت در الهیات اسلامی که آیت‌الله مصطفی محقق‌داماد نوشته است.

آقای محقق داماد که از روحانیون منتقد دولت به حساب می آید می نویسد «دین به طور کلی یک چاقوی دوبر است، اگر درست درک شود آدمی را به اعلا علیین می‌رساند و اگر کج اندیشیده شود نه‌تنها بی‌اثر نیست بلکه آدمی را در سیر نزول به طور بسیار موثری کمک می‌کند و او را به اسفل سافلین می‌رساند. یعنی خطر دیندار کج‌اندیش از بی‌دین مطلق بسیار بیشتر است. انسان بی‌دین گاهی از یک نوع خصلت‌های انسانی برخوردار است، رادمرد و جوانمرد است. تمام شوالیه‌ها، لوتی‌ها، صفت‌های خوبی داشته‌اند که از آموزش دینی سرچشمه نمی‌گرفته ولی دینداری کج‌اندیشانه خطرش این است که حتی تمام آن صفات هم در پوشش دین درست جای خود را به عکس خود بدهد.»

به بهانه ۳۰تیر

۲سال و ۳ماه و ۲۸روز عنوان یادداشت روزنامه شرق است که احمد بنی‌جمالی نوشته است.

آقای بنی جمالی می نویسد «دیگر عادت کرده‌ایم، به روزهای پایانی تیرماه که نزدیک می‌شویم خود را برای مناسکی یک‌ماهه آماده می‌کنیم. با چشمی خندان و لبریز از غرور برای ۳۰تیر آغاز و با چشمی گریان و سوگوار و حسرتی نوستالژیک بر از دست رفتن یک فرصت اصلاحی کم‌نظیر در ۲۸مرداد. اینها فقط دو روز خاص یا دو رخداد مهم نیست، بخشی از خاطره جمعی ناسور و التیام‌نیافته ماست که سالی یک بار، سر باز می‌کند».

آقای بنی جمالی در نهایت سعی می نویسد «سیاست توده‌ای و انبوه شکل‌گرفته از فردای ۳۰ تیر به همان نسبت که ایرانیان را از حس غرور و افتخار لبریز می‌کرد به همان نسبت محدودیت‌ها و تنگناهایی جدی بر سر راه رهبران و سیاسیون برای سیاست‌ورزی، مصالحه و پیشبرد تدریجی اهداف نهضت فراهم می‌کرد. با چنین برداشتی، شاید کنتراست سیاه و سفید ۳۰ تیر و ۲۸ مرداد تا حدی تعدیل شود و بشود دید که پیروزی و شکست تا چه حد تفسیر بردار، درهم‌تنیده و جدایی‌ناپذیرند.»





:: برچسب‌ها: سیاتل , جشن تولد ,
:: بازدید از این مطلب : 212
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: